MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII PENTRU TULBURAREA LINIȘTII

Conform legii, tulburarea liniștii publice în anul 2021 va fi sancționată cu amenzi între 500 și 1500 lei. Orele de odihnă ce trebuie respectate la bloc sunt între 22:00 – 08:00 și 13:00 -14:00.

 În afară de aceste perioade, în adunarea generală a asociației de proprietari a unui bloc se pot stabili şi alte ore de odihnă în bloc, în funcție de cerințele celor care locuiesc permanent în imobil, program care se afișează ulterior la avizier. Poliţiştii care răspund la astfel de sesizări, în intervalul orar precizat, vor fi dotaţi cu aparate speciale care vor măsura zgomotul.

Persoanele care își deranjează în mod repetat vecinii vor primi amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Mai mult decât atât, legea nouă stabilește ca alternativă la această amendă sancțiunea muncii în folosul comunității: între 70 și 120 de ore de muncă.Tot cu o amendă mai mare vor fi pedepsiți și cei care vor organiza petreceri private și care vor folosi aparaturi muzicale care pot tulbura liniștea locuitorilor. Și această sancțiune se aplică tot în cazul în care fapta se repetă într-un interval de 24 de ore.