SE DESCHID RESTAURANTELE ȘI INSTITUȚIILE DE CULTURĂ

Sunt vești bune pentru români. Conform declarațiilor șefului statului, luna septembrie va aduce un nou val de relaxări. Astfel, activitatea instituțiilor de cultură și a restaurantelor ar putea fi reluată de pe data de 1 septembrie, cu respectarea mai multor măsuri de siguranță. În același timp, organizarea alegerilor locale se va face în condiții de siguranță.

Activitatea teatrelor, cinematografelor se va relua în condiții speciale de siguranță, cu locuri libere între spectatori, dar și cu mască.

De asemenea, șeful statului a anunțat că după 1 septembrie, restaurantele se pot deschide în interior, în anumite condiții.

În ceea ce privește organizarea alegerilor locale în condiții de siguranță, mehedințenii susțin că este de datoria fiecăruia să se protejeze și au încredere că scrutinul nu va fi afectat de pandemie. Exista însă și oameni care sunt sceptici și dezamăgiți de sistemul din România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va hotărî în ce condiții se vor redeschide restaurantele, dar și instituțiile de cultură, în urma ședinței, care a fost programată pentru astăzi.