43 de misiuni desfășurate de pompierii mehedințeni în ultimele 24 de ore

Pompierii mehedințeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical victimelor a două accidente rutiere, deblocarea ușii unui apartament în interiorul căruia se afla o persoană decedată, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 16 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, pompierii au efectuat 24 de misiuni.

Joi, 12 noiembrie a.c., în cursul dimineții, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină la două accidente rutiere, produse în municipiul Drobeta Turnu Severin și localitatea Vânjuleț. Paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au acordat primul-ajutor medical de urgență unui bărbat, în vârstă de circa 47 de ani, care a suferit un traumatism cranian. Totodată, echipajul SMURD din cadrul Stației Vânju Mare a acordat îngrijiri medicale de urgență unei tinere, în vârstă de circa 21 ani, care a suferit un traumatism la membrul inferior. Ambele victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

Seara trecută, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială și o ambulanță SMURD pentru deblocarea ușii unui apartament situat într-un bloc de locuințe din cartierul Schela Cladovei, în municipiul Drobeta Turnu Severin. După pătrunderea în interiorul locuinței, pompierii au găsit un bărbat decedat, în vârstă de circa 65 ani.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat 8 acțiuni, fiind verificate 11societăți comerciale și o instituție publică. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 16 misiuni, 12 dintre acestea pentru decontaminarea a 16 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple(ATPVM), iar două pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.