SE ASFALTEAZĂ DRUMUL SPRE DUDAȘUL SCHELEI

După zeci de ani în care drumul dintre Schela Cladovei și satul Dudașul Schelei era unul distrus și plin de gropi, locuitorii de aici vor avea parte de asfaltul mult visat. Este vorba de tronsonul de drum dintre centura municipiului și podul de la intrare în Dudaș. Municipalitatea a găsit fondurile necesare surse proprii, iar până la finele lunii noiembrie drumul va fi gata.

Drumul dintre centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin și satul Dudașul Schelei, suburbia a orașului, nu a fost asfaltat niciodată, iar oamenii de aici erau mereu nevoiți să se simtă locuitori ai Severinului doar în acte. Praful, gropile și noroiul până la gât erau elemente deja obișnuite pentru acești oameni. Primăria Severin a demarat, însă, un amplu program de modernizare a drumului, iar în anul următor, toate ulițele satului vor fi asfaltate. Deocamdată se asfaltează, din banii proprii ai municipiului, doar tronsonul cuprins între centură și podul de la intrare înn Dudașul Schelei.

Dudașul Schelei aparține administrativ de Drobeta Turnu severin, iar primarul Marius Screciu spune că era normal ca și oamenii de aici să trăiască în condiții civilizate. Din primăvară se vor asfalta și celelalte străzi care vin perpendicular pe strada principală.