CREȘTE NUMĂRUL DE MEHEDINȚENI IZOLAȚI LA DOMICILIU

Numărul cazurilor de persoane izolate la domiciliu în Mehedinți a început să crească. În această dimineață, conform Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, erau 75 de mehedințeni autoizolați la domiciliu. Însă, în județul nostru, nu este nicio persoană carantinată.

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane – niciun copil, dar persoane în vârstă – toate fiind testate și cu rezultat negativ. Pacientul care a fost confirmat cu coronavirus lucra la barul unui cetățean italian, cei doi întâlnindu-se din prima seară când cetăţeanul străin a venit în localitate, adică în urmă cu o săptămână.

Primul român infectat cu coronavirus a ajuns la Institutul “Matei Balș”. Pacientul nu prezintă simptome specifice, starea lui de sănătate este bună iar medicii au stabilit deja o schemă de tratament.

Potrivit reprezetanțiilor Ministerului Sănătății, bărbatul va rămâne la Institutul Matei Balș complet izolat de restul pacienților

Persoanele, care nu respectă regulile de carantină, în condițiile epidemiei de coronavirus, pot fi pedepsite penal. Ei pot fi cercetați în baza articolului 352 din Codul Penal, care sancționează zădărnicirea combaterii bolilor.