SCADE NIVELUL COLEGIULUI „TRAIAN”

Statutul de colegiu național de prestigiu și foarte căutat de absovenții de gimnaziu începe să scadă vertiginos pentru Colegiul Național Traian. Admiterea la liceu din acest an a relevat un interes mai scăzut față de anii precedenți, dar și valori mult mai mici ale ultimei medii de intrare la profilele de top. Cel mai căutat liceu este acum „Gheorghe Țițeica”

Aura de cel mai valoros și căutat Colegiu Național din Mehedinți începe să dispară, din păcate, pentru Colegiul național „Traian”. Școala cu o vechime de două secole, în care ilustrul director Teodor Costescu a introdus pentru prima oară uniforma de elev a dominat în ultimul secol învățământul mehedințean. Concurența pentru un loc la prestigiosul liceu era acerbă, iar rezultatele de aici au fost mereu unei aflate în vârful topului. Un alt colegiu este astăzi cel mai căutat de copii care termină gimnaziul, iar mediile de admitere la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”sunt mult mai mari decât cele de la Traian. Deși are în spate o istorie de doar 28 de ani, Colegiul „Gheorghe Țițeica” este acum în top, iar copiii se luptă pentru a prinde un loc la profilele de matematică-informatică bilingv. Într-un clasament realizat pe site-ul Ministerului Educației Naționale, după ultima medie de admitere la fiecare profil, Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” este pe primul loc la matematică-informatică bilingv și locurile 3, 4, 5 și 6 la profilele matematică-informatică, filologie și, respectiv, Științe Sociale. La cea mai bună clasă din Traian a fost de ajuns media 8.66, în timp ce la Țițeica s-a intrat doar de la media 9.09 în sus. De altfel excelența colegiului severinean a fost remarcată și recunoscută și de ministerul educației.

Cum admiterea în liceu se face pe baza unei repartizări electronice, în funcție de medii și profilele alese de candidați, este lesne de înțeles că, atunci când au completat formularele pentry repartiție, absolvenții de gimnaziu au preferat în număr mai mare Colegiul Țițeica, făță de Colegiul Traian.