SÂMBĂTA, ZI LUCRĂTOARE?

Ziua de sâmbată  ar putea să devina zi lucrătoare. Dacă proiectul de lege care prevede această modificare va fi votat, atunci, românii ar putea să rămână cu o singură zi liberă, muncind, astfel, și în zilele de sămbătă.  Un proiect de lege, depus de curând prevede ca zilele de sâmbătă să fie lucrătoare. Cei, care au de suferit în urma acestei schimbări, sunt bugetarii. Aceștia vor munci o zi în plus. Acest anunț,  a fost făcut de șeful Serviciului de Comunicare al Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu, pe un site de socializare.

 „Viitorul fost ministru PNL al Muncii vrea să facă sâmbăta zi lucrătoare! Hai ura!”, a scris el.

Angajatorul n-ar mai fi obligat,  astfel, să acorde o altă zi liberă în locul celei muncite în wekeend.

 „Dăm dreptul salariatului să opteze dacă vrea să presteze ore suplimentare doar în timpul saptămânii, sau vrea sa vină si sâmbăta. Asta este tot ce prevede acest proiect de lege . Deci practic, în momentul de față, legea nu permite nici salariaților, nici angajatorului să presteze ore sâmbăta  fără să obțină o zi liberă ulterior,a explicat inițiatorul legii.

Cu toate acestea, românii nu văd cu ochi buni această inițiativă. În mod normal, repausul ar trebui să fie de 48 de ore, dar acesta s-ar putea reduce la 24 de ore săptămânal. Această modificare legislativă,  vine mai ales în sprijinul companiilor unde se lucrează în trei schimburi  sau cu personal insuficient.