S-AU ÎNCHIS RESTAURANTELE, CAFENELELE, SĂLILE DE JOCURI DE NOROC, SALOANELE DE FRUMUSEȚE

Sălile de sport, de jocuri, saloanele de frumusețe sunt, oficial, închise, de astăzi. Măsura face parte din setul de activități suspendate în contextul instituirii stării de urgență.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat marți seara că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Activitatea lor poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă. Este vorba de activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în spaţiile din interior sau exterior.

Se interzice, de asemenea, desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru. Aceste măsuri sunt posibile, în virtutea stării de urgență instituite în România începând de luni, 16 martie 2020.