APIA SUSPENDĂ MAI MULTE ACTIVITĂȚI

Agenția de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ia o serie de măsuri preventive, în contextul răspândirii Coronavirusului. Astfel, instituția limitează accesul fermierilor pentru unele operațiuni, iar alte activități sunt suspendate cu totul.

În același timp, se amână termenul pentru acordarea anumitor facilități pentru agricultori.

În contextul prevenirii riscului de răspândire la nivel național a infecţiei cu virusul COVID-19 și având în vedere declanșarea stării de urgență, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ia mai multe măsuri de urgență.

Sunt, însă, activități care se desfășoară în continuare. Acestea sunt următoarele:

  • documentele privind schemele de sprijin cuplat în sector vegetal 2019 se vor depune la sediul APIA la intrarea în instituție și vor fi ridicate de către funcționarii implicați;
  • activitatea de eliberarea a adeverinţelor privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor pachet a) și pachet b) anul de angajament 2020 se va realiza în condițiile date, conform solicitărilor, funcționarii implicați vor prelua solicitările și vor preda adeverințele la intrarea în instituție.

    Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul www.apia.org.ro.