A ÎNCEPUT VACCINAREA PROFESORILOR

Astăzi, a început procesul de vaccinare a personalului din învățământ. Profesorii vor fi imunizați cu două tipuri de vaccin: AstraZeneca, până în vârsta de 55 de ani inclusiv și Pfizer BioNTech, la persoanele de peste 55 de ani.

Procesul de vaccinare al personalului din învățământ a început astăzi, în majoritatea județelor, inclusiv în capitală și va continua joi cu alte 14 județe, din 26 februarie cu două județe, iar pe 1 martie în ultimele trei județe. Perioada de vaccinare durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti- COVID a anuntat care va fi procedura de vaccinare a personalului din învățământ. Valeriu Gheorghiță a precizat că profesorilor le vor fi administrate două tipuri de vaccin, AstraZeneca si Pfizer BioNTech.

Se estimează aproximativ 60.000 de persoane. 42.000 de persoane din personalul didactic sunt deja vaccinate, iar 120.000 sunt deja programate. Programarea la vaccin nu se face în platforma informatică, fiind înctocmite liste în unitățile de învățământ, care vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene, care le vor înainta către DSP-uri. Beneficiarii vor fi anunțați prin intermediul ISJ-urilor și ai conducătorilor unităților de învățământ, conform informatiilor lui Valeriu Gheorghiță.