PROIECTE MAJORE PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN

 Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin suma de 13 milioane lei, pentru achiziția de aparatură și echipamente. De asemenea, și Consiliul Județean Mehedinți a pregătit nu mai puțin de șase proiecte privind reabilitarea și modernizarea spitalului, precum și a unor secții ale spitalului. Valoarea totală a acestora este de circa 133 de milioane de lei.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la sediul Consiliului Județean Mehedinți. Este cel mai mare sprijin pe care îl dă Guvernul Spitalului Județean, cum de altfel, a dat întregului sistem de sănătate anul acesta, întrucât acest domeniu a primit cel mai mare buget din 1990 până în prezent, prin Legea Bugetului de Stat. Pe lângă creșterile substanțiale de salarii pentru medici și personalul medical pe care le-a operat Guvernul, s-a luat în calcul și necesitatea dotării unităților.

Printre aparatele ce se vor achiziționa, amintim două aparate de ventilație de înaltă performanță, o stație de sterilizare, mese de operație, ecografe și RMN. La rândul lor, cei de la Consiliul Județean au șase proiecte cu finanțare europeană ce vizează reabilitarea și extinderea unor secții, construcția de cabinete medicale, dotare UPU și a ambulatoriului de specialitate. Totul, în valoare de circa 133 de milioane de lei.