PROFESORII PRIMESC VOUCHERE ȘI ÎN ACEST AN

Este oficial. Cadrele didactice primesc, și în acest an 1.450 de lei, indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, pe suport electronic. Ordinul, care prevede acest fapt a fost, deja, publicat în Monitorul Oficial.

Voucherele de vacanță rămân în vigoare și în acest an. În ultima perioada, dascălii au fost neliniștiți, întrucât nu știau dacă vor mai primi sau nu aceste tichete, însă vestea bună nu a întârziat să apară. Cel mai probabil, indemnizațiile de vacanță vor ajunge la cadrele didactice până la finele acestei luni.

Tichetele de vacanță pot fi utilizate numai în hotelurile și în pensiunile din țară. Potrivit ordinului, beneficiază de vouchere de vacanță, personalul care a desfășurat activitate în anul 2020, indiferent de durata acesteia, inclusiv personalul pensionat sau detașat.
În cazul încadrării în sistem de cumul sau plata cu ora, voucherele de vacanță sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii.

Voucherele de vacanță se acordă salariaților bugetari pentru a-și acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihna, cu condiția ca acesta să se efectueze în țară. Astfel, prin oferirea acestor tichete s-a dorit susținerea turismului românesc. Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță este de 1 an.