BIBLIOTECA DIN GARĂ

O inedită inițiativă a prins contur, astăzi, în gara din Severin. În așteptarea trenurilor ce au prostul obicei de a întârzia zeci de minute, călătorii pot citi o carte. Pot face acest lucru fără a merge la sala de lectură și fără a plăti. Cărțile pot fi luate și în timpul călătoriei și returnate în oricare altă gară din România, înscrisă în acest proiect.

Atmosferă superbă, astăzi, în gara din Drobeta Turnu-Severin! Chiar la intrarea spre casele de bilete a fost amplasată o mini bibliotecă de unde călătorii își pot alege gratis și fără vreo altă obligație cărți de citit fie cât timp așteaptă trenul, fie pe timpul călătoriei. Cei care se servesc din rafturile bibliotecii deschise, pot returna cărțile în același loc sau oriunde în țară, unde vor întâlni o bibliotecă similară. Mai mult, cei care tranzitează gara pot îmbogăți fondul de carte dacă doresc, cu volume din propria lor bibliotecă sau pot chiar să facă schimb de cărți.

Oferta este una variată, de la beletristică, la literatura română, universală sau literatură ușoară. Sub deviza „Credem în oameni, credem în educație”. RESTART ROMÂNIA, inițiatorul acestui program își propune să încurajeze educația și dragostea de carte, prin amplasarea în locuri publice a unor biblioteci deschise tuturor. Primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu a fost printre primii care au sprijinit și încurajat inițiativa și chiar a fost prezent la inaugurarea micii biblioteci.

RE:START ROMÂNIA – BIBLIOTECA DESCHISĂ este un spațiu liber, de unde se pot împrumuta sau schimba cărți, accesibil oricui, atât celor care se plictisesc în metrou, în tren sau așteptându-și prietenii, cât și celor care își doresc să citească, dar nu își permit mereu să cumpere cărți. Este o bibliotecă circulantă, fără orar, fără abonamente, doar responsabilitate.

Prima locație a RE:START ROMÂNIA – BIBLIOTECA DESCHISĂ a fost la terasa Distrikt 42 din Centrul Vechi al Capitalei.