SISTEM DE ALARMARE ULTRAMODERN, PENTRU SEVERIN

Astăzi, a fost pus în funcțiune sistemul de alarmare ultramodern, achiziționat de municipalitate, pe fonduri europene. Sistemul este unul extrem de necesar, în contextul în care, în municipiu, nu exista unul de acest gen. Un sistem de alarmare este deținut de I.S.U Mehedinți, însă este foarte vechi. Valoarea proiectului este de peste un milion de euro.


Astfel, pentru avertizarea populației în caz de dezastru natural, atac aerian sau atac armat, cele 16 sirene, montate pe raza municipiului, vor putea să transmită și mesaje vocale.


Sirenele de alarmare funcționează pe patru căi de comunicare, respectiv: cartele GSM, unde radio, telefonie fixă și internet.

De altfel, prin intermediul proiectului au fost achiziționate mai multe utilaje, cu care municipalitatea să poată interveni în situații de urgență, precum un buldoexcavator, cinci module tip dormitor, pentru persoanele care rămân fără locuință, dar și basculante autoutilitare.

Sistemul este unul extrem de important, Drobeta Turnu-Severin fiind printre puținele orașe care dețin un astfel de sistem.