PRIMĂRIA SEVERIN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU TERMOFICARE

După ce a scăpat de coșmarul procesului cu ALFA GROUND SOLUTIONS, Primăria din Severin și Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) caută investitori pentru construirea unei centrale termice cu o capacitate necesară asigurării confortului termic a severinenilor. Se discută cu investitori din Italia și Quatar. (VIDEO)

Litigiul cu cea mai neserioasă firmă ce a încercat să construiască o centrală termică în Severin, ALFA GROUND SOLUTIONS, este deja istorie, după ce municipalitatea a câștigat procesul cu ei. Practic mai urmează ca Primăria și SPAET să revendice instalațiile construite până în prezent și să recupereze daunele – interese de 19 milioane de lei. În tot acest timp, însă, municipalitatea caută cu disperare investitori serioși.

Directorul SPAET, Constantin Săceanu a declarat că deja s-a discutat cu un invertitor italian, care mai are o investiție în Severin unde construiește cazane pe abur, dar și cu un fond de investiții din Quatar. În principiu, se caută un investitor care să construiască centarala termică, după care să livreze agentul termic serviciului din subordinea municipalității la un preț negociat.

„Am avut o serie de întâlniri cu investitori din România și din străinătate care vor să investească aici, voiau de mult, dar nu au putut din cauza procesului cu ALFA GROUND. Împreună cu primarul Screciu și viceprimarul Cîrjan, m-am întâlnit cu o firmă italiană, iar în continuare mă voi întâlni cu reprezentanții unui fond de investiții din Quatar, prin firma TURBOTECH din România, pentru că par și ei dispuși să investească la noi. Avem creionată o soluție, dar să vedem ce soluții au și investitorii și cred eu că pentru iarna 2019 – 2020 vom avea căldură de la o nouă centrală”, a declarat directorul SPAET, Constantin Săceanu.