Virgil Popescu: „PSD și ALDE au aprobat o lege care dinamitează interesul de securitate energetică a României”

Deputatul PNL Virgil Popescu – vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților – a a vorbit despre capcanele Legii exploatărilor offshore, așa cum a fost ea votată luni în Camera Deputaților.

Virgil Popescu, deputat #PNL: Prin legea offshore PSDragnea și ALDE au dinamitat interesul de securitate energetică, alungă investitorii străini și crește dependența României de gazul rusesc. Liviu Dragnea ne-a mințit că, prin această lege, 50% din producție va fi vândută în România. Nimic mai fals! 50% din producție va fi vândută, potrivit actului normativ, pe platformele de tranzacționare din România, asta nu împiedică pe nimeni din exterior să vină să cumpere gazul din #România. Deci domnul Dragnea ne-a mai mințit încă o dată spunând că nu va vinde gazele. Această lege poate avea drept rezultat retragerea investitorilor, iar statul român poate pierde miliarde de euro.

Gepostet von Partidul Naţional Liberal am Dienstag, 10. Juli 2018

Domnul Dragnea ne spunea cum statul va câștiga 20 de miliarde de dolari din aceste exploatări și ce bine că vom deveni independenți energetic. Nimic mai fals! Ministerul de Finanțe a trimis Comisiei de industrii o evaluare a impactului bugetar din aplicarea Ordonanței 7/2013 asupra exploatărilor offshore, din care statul câștigă, în perioada 2020-2050, 500 de milioane de lei anual, adică 15 milarde de lei în 30 de ani. Nu mai vorbim că aplicarea OUG 7 înseamnă o impozitare mai mare decât cea pe care domnul Dragnea ne-a spus că o vor plăti operatorii offshore prin legea aprobată de PSD și ALDE aseară. Iar acum eu îl întreb pe președintele PSD: unde sunt cele 20 de milarde de dolari, domnule Dragnea? Probabil în programul de guvernare”, a detaliat deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu.

Nici investitorii străini nu sunt scutiți de efectele negative ale noii Legi offshore, liderul liberal subliniind că ultima formă a actului normativ „crește dependența României de gazul rusesc”.

„Tot ieri am văzut declarațiile titularilor de concesiuni off-shore, prin care aceștia transmit un semnal ferm că legea domnului Dragnea are impactiv negativ puternic asupra investițiilor din Marea Neagră. Românii trebuie să știe că PSD și ALDE au aprobat o lege care dinamitează interesul de securitate energetică a României, alungă investorii străini din Marea Neagră și crește dependența României de gazul rusesc. Nu mai vorbesc de semnalul pe care retragerea unor investori de talia companiei Exxon îl dă în piață!”  mai spune deputatul liberal.