PRIMĂRIA CONTRAATACĂ CU EXPERȚI CONTABILI

Municipalitatea pare să se fi săturat de reclamațiile venite pe bandă rulantă de la severineni, cu privire la fraudele de la asociațiile de proprietari. Tot mai multe astfel de asociații înregistrează lipsuri în gestiune, iar președinții de asociație au reușit să subtilizeze sume mari de bani. În replica Primăria Severin va angaja o armată de experți contabili.

Sătui de reclamațiile care vin din ce în ce mai multe privind neregulile în administrarea asociațiilor de proprietari din municipiu, dar și de greutatea cu care își recuperează debitele la energia termică furnizată în sistem centralizat, Primăria Severin a decis să se înarmeze cu experți contabili și să contraatace dur. Consilierii locali au votat un proiect de hotărâre pentru aprobarea încheierii unui perteneriat cu Corpul Experților Contabili din Mehedinți, în așa fel încât să poată lua la puricat asociațiile cu expertize financiar – contabile ca la carte. Asta cu atât mai mult cu cât, din dorința de a scăpa de consecințele fraudelor, administratorii asociațiilor de proprietari cer expertize contabile pe care le decontează apoi din banii oamenilor.

Dotată cu această adevărată gardă pretoriană a unor experți contabili autorizați, municipalitatea va putea să resolve mult mai rapid situațiile cu iz penal de la mai multe asociații de proprietari și să determine dimențiunea reală a fenomenului extrem de nociv proliferat în ultimii ani.