PORCI UCIȘI, DIN CAUZA PESTEI PORCINE AFRICANE

Sunt vești nu tocmai bune pentru proprietarii suinelor descoperite cu pestă porcină africană. Porcii confirmați au fost uciși. Este vorba despre focarul care a fost descoperit în localitatea Orevița Mare.

În localitatea Orevița Mare (oraș Vânju Mare), a apărut un focar de pestă porcină africană, într-o exploatație non-profesională (gospodărie particulară). Focarul de boală a fost confirmat în data de 25 noiembrie (în urma analizelor efectuate la un laborator de specialitate din Craiova), unde au murit 3 porci din cei 8 porci care se aflau în creștere în exploatația respectivă. Astăzi, suinele au fost ucise şi îngropate.

”DSVSA Mehedinți a întocmit Planul de măsuri pentru noul focar, care a fost supus miercuri, 25 noiembrie a.c. dezbaterii Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), prin mijloace electronice. Tot prin mijloace electronice a fost supusă adoptării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență hotărârea de aprobare a Planului de măsuri”, a precizat prefectul Cristinel PAVEL.

La ora actuală, pe raza județului Mehedinți sunt active alte 2 focare de pestă porcină africană la Corzu, comuna Bâcleș și Luncșoara, comuna Broșteni.