PREVENȚIE ÎMPOTRIVA VIRUSULUI CORONA

Și la nivelul municipiului Drobeta Turnu-Severin, autoritățile locale au luat măsuri în ceea ce privește noul virus Corona, având în vedere că oraşul nostru este unul de frontieră. La Centrul Operativ, au fost amplasate cinci containere utilate complet. Cei care sunt depistați cu acest virus vor fi izolați. Cu toate acestea, municipalitatea speră ca virusul ucigaș să nu apară și pe meleagurile noastre.

Ca urmare a solicitărilor venite din partea Ministerului Sănătății cu privire la spații destinate punerii în carantină a persoanelor care se întorc din zone afectate de infecția cu coronavirus, la nivelul municipiului vom avea pregătite 5 module de locuit obținute pe fonduri europene, situate la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, racordate la apă, canal, electricitate și dotate cu baie, paturi, aer condiționat. Având în vedere că suntem oraș de frontieră, riscul este mai mare și tocmai de aceea e important să fim pregătiți pentru orice”, a precizat viceprimarul Daniel Cârjan.

China a raportat 3.062 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore. Au fost raportate cazuri noi în Japonia, Coreea de Sud, Vietnam, Malaezia, Marea Britanie și Spania.