CONTESTAŢII CU DUIUMUL LA BAC

Peste 400 de elevi mehedințeni au fost nemulţumiți de notele de la Bacalaureat! Absolvenţii de liceu, care nu au reuşit să treacă examenul de Bacalaureat, au avut posibilitatea de a depune contestaţii. De asemenea, cei care nu au fost mulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii pentru a-şi mări notele.

Sute de contestaţii la examenul de bacalaureat! In Mehedinți au existat peste 400 de elevi nemultumiti care au contestat notele obtinute. Cele mai multe constestatii s-au inregistrat la proba  obligatorie a profilului, unde peste 160 de elevi au fost nemultumiti de notele obtinute.  Promovabilitatea inainte de contestații a fost de 60,48 la suta.

Potrivit ministerului educatiei, pentru lucrarile care au fost notate cu note cuprinse intre 4,50 si 4,99, sau o nota de cel putin 9,50, nota definitiva este cea acordata de catre comisia de contestatii.

Daca intre nota initiala si nota de dupa contestatii este o diferenta mai mica de 0,50 de opuncte, nota definitiva este cea initiala. Nota finala nu mai poate fi modificata.