PREGĂTIȚI SĂ DEA CĂLDURĂ

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică, din cadrul Primăriei Severin, este gata, în orice moment, să reia furnizarea de agent termic, dacă temperaturile vor scădea. Există stocul de păcură necesar pornirii instalației, dar și stocuri de combustibil ce pot fi aduse de la rezerva de stat. Deocamdată, SPAET începe probele în instalațiile secundare.

Severinenii se vor încălzi și în această iarnă tot după aceleași principii ca și în anii precedenți. SPAET are totul pregătit, a verificat, de-a lungul verii, instalațiile și a luat măsuri de siguranță în cazul producerii unor eventuale avarii. Vestea bună este aceea că prețul gigacaloriei nu crește față de anul trecut și, din fericire, gradul de încasare a ajuns undeva la 91 la sută.

Ca de obicei, mai există datornici la plata facturilor de încălzire din sezoanele reci precedente, chiar dacă, pe ansamblu, gradul de încasare a crescut simțitor. SPAET are de recuperat peste 4 milioane de lei, atât de la asociațiile de proprietari, cât și de la agenții economici și instituțiile publice.

Un alt anunț important este cel legat de începerea probelor tehnologice în rețea, iar proprietarii de apartamente sunt rugați să fie foarte atenți, în cazul în care mai au calorifere demontate sau defecțiuni pe rețea. Probele se desfășoară între 7 și 11 octombrie 2019.

Din păcate, ideea facturării individuale nu a dat rezultate, deoarece marea majoritate a asociațiilor de proprietari au refuzat să colaboreze în acest sens.
De asemenea, rău-platnicii pot avea probleme în sezonul rece, chiar dacă SPAET nu a făcut încă precizări concrete în acest sens. SPAET are în acest moment, la dispoziție, o cantitate de 5000 de tone de păcură, la rezerva de stat.