PREGĂTIȚI PENTRU A FURNIZA AGENT TERMIC

Municipalitatea din Severin este pregătită să reia furnizarea agentului termic în sistem centralizat, atunci când condițiile atmosferice o vor impune. S-au realizat reparații la rețea, pe timpul verii, iar cea mai mare problemă în acest moment este cea legată de ajutorul pe care Guvernul României va trebui să îl acorde Severinului.

Încet, dar sigur, sezonul rece se apropie, iar severinenii vor să știe dacă și de această data vor sta cu frica în sân sau lucrurile vor reveni la normal și vor avea căldură în calorifere. La întrebările firști ale oamenilor a răspuns astăzi primarul municipiului nostru, Marius Screciu. Edilul-șef a spus că din punct de vedere ethnic lucrurile sunt în regulă, s-au executat reparații la rețeaua de distribuție, dar mai există o singură problemă, aceasta fiind cea mai delicată. Este vorba de ajutorul pe care municipalitatea îl va cere și în acest an Guverului și pentru care există doar discuții de principiu. În jur de 15 octombrie se vor face primele probe ale instalației.

Furnizarea agentului termic a devenit o reală problema în fiecare iarnă pentru severineni, iar municipalitatea prea multe soluții pentru a asigura furnizarea în sistem centralizat. Singura soluție tehnică viabilă rămâne utilizarea celor două cazane de la fosta termocentrală, care funcționează cu păcură.

Urmăriți declarația primarului Marius Screciu la Știrile Tele 2 Drobeta de la ora 19:00!