PORCII, SACRIFICAȚI DOAR CU AVIZ DE LA MEDICUL VETERINAR

Tăierea porcului în gospodărie se va face numai cu aviz de la medicul veterinar! Sunt noile norme pe care trebuie să le pună în aplicare crescătorii de porci, începând din acest an.

Fiecare gospodar, care taie porcul, trebuie să anunțe medicul veterinar, să primească aprobare de la acesta, iar un medic, asistent sau un tehnician veterinar trebuie să supravegheze procesul de sacrificare. Mai multe primării au fost înștiințate de noua reglementare, însă oamenii cred că această regulă le va da de furcă.

O astfel de măsură ar putea fi cu greu pusă în practică. Este greu de crezut că, în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când toți gospodarii sacrifică porcii, medicul veterinar arondat mai multor sate ar putea face față tuturor solicitărilor. Dincolo de noile reguli, gospodarii trebuie să aibă în vedere și măsurile privitoare la controlul cărnii, dupa sacrificarea suinelor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că, la nivelul țării, au fost lichidate toate focarele de pestă porcină.