POLITICI INTELIGENTE PENTRU DEȘEURI

Severinul a găzduit astăzi o interesantă dezbatere legată de managementul deșeurilor la nivel european, în cadrul proiectului WINPOL INFO DAY. La întâlnire s-a vorbit deschis despre sisteme inteligente de gestionare a deșeurilor, iar municipiul nostrum are un rol fundamental în proiect, Acela de a oferi din experiența acumulată în managementul deșeurilor la nivel urban.

Municipiul Drobeta Turnu Severin a fost prezent astăzi în calitate de gazdă, dar și de entitate cu rol fundamental în cadrul unui proiect sugestiv intitulat WINPOL INFO DAY. La stabilirea rolului său fundamental s-a avut în vedere experiența acumulată în managementul deșeurilor la nivel urban și specializarea în experiențe diversificate de reciclare. Severinul, dar și Consiliul Județean mehedinți sunt parteneri activi ai proiectului INTERREG EUROPA WINPOL, proiect care vizează îmbunătățirea politicilor regionale și locale de gestionare a deșeurilor prin promovarea de echipamente inteligente. Practic, pe parcursul a 54 de luni, 9 parteneri din Belgia, Grecia, malta, Slovenia, Spania și România vor lucre împreună pentru a identifica bune practice și pentru a face schimb de experiență în cee ace privește utilizarea tehnologiei și a inovării în domeniul deșeurilor.

Obiectivul general WINPOL este de a îmbunătăți politicile de gestionare a deșeurilor din orașele și regiunile partenere. Se caută, evident, adoptarea sistemelor mai eficiente de colectare și de impozitare și organizarea unor campanii de conștientizare cât mai eficiente.