CUM A VENIT CĂLDURA, AU ȘI APĂRUT AVARIILE

Ca la noi, la nimeni! Prima zi de furnizare a agentului termic a atras, de la sine, și primele probleme. Mai multe conducte au cedat, chiar de la primele ore ale dimineții. S-a întâmplat la intersecția străzilor Decebal-Horațiu, dar și pe strada Dorobanți. Pentru moment, severinenii, ce locuiesc în aceste zone, vor rămâne fără căldură în case.

Astăzi a început furnizarea agentului termic, dar odată cu ea au apărut și primele avarii. S-a întâmplat în mai multe zone ale orașului, spre nemulțumirea severinenilor, care locuiesc aici și care, an de an, trec prin același coșmar.

Conform spuselor oamenilor, aceasta este rețeaua primară de furnizare a agentului termic, iar cu astflel de avarii s-au confruntat constant în ultimii doi ani.

Severinenii care locuiesc aici trebuie acum sa apeleze la serviciile unei firme private, pentru a repara defecțiunea. Oamenii susțin că reprezentanții SPAET le-au spus că singura soluție este aceea de a opri furnizarea agentului termic. În cei doi ani de zile de când se confruntă cu aceste defecțiuni, oamenii au depus solicitări pentru racordarea la gaz, însă cum acest demers se realizează aproape cu viteza melcului și gazul întârzie să apară.

Contactat telefonic de jurnaliștii Tele 2 Drobeta, directorul SPAET, Constatin Săceanu, a refuzat să comenteze situația și a precizat că este vorba doar de avarii minore care nu vor periclita furnizarea de agent termic la termenul pe care și l-a asumat Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica al muncipiului. Cu toate acestea, realitatea din teren contrazice fifozofia din birou a conducerii SPAET.