POLIȚIA, ÎN ACȚIUNE, PE DRUMURILE DIN JUDEȚ

Vitezomanii, în vizorul oamenilor legii! Poliţiştii mehedinţeni participă la acţiunea europeană Speed-Marathon. Acțiunea presupune ca polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene să acționeze simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

 Acţiuni intense în trafic, ale oamenilor legii, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Activitatea se deruleaza în cadrul proiectului Speed Marathon.

 Cinci dintre aparatele radar disponibile la nivelul IPJ.  Mehedinţi aparţin serviciului rutier  Mehedinţi, altele 4: biroului rutier Drobeta Turnu -Severin, fiecare poliţie orăşenească fiind dotată, la rândul ei, cu un astfel de aparat. Actiunea Speed Marathon este una cat se poate de binevenită având în vedere că România se afla pe primul loc in Europa în ceea ce priveşte numărul  de accidente mortale produse din cauza vitezei excesive.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.