OFERTĂ BOGATĂ LA UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIȘOARA

Una dintre cele mai prestigioase universități din țară caută studenți în județul nostru. Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul înscrierilor pentru domeniul licență. Tinerii liceeni interesați de oferta pusă la dispoziție de Politehnică pot solicita informații suplimentare la centrul de admitere, organizat la Colegiul Național Pedagogic Ștefan Odobleja din Drobeta Turnu-Severin. Avantajul studentului la Politehnica Timișoara este acela că universitatea oferă numeroase facilități tinerilor: burse, internate, dar și numeroase programe Erasmus.

Înscrierile se fac în mod diferit, în funcție de domeniul de studiu ales și de tipul de concurs și se realizează online, folosind aplicația dedicată Enroll (https://admitere.upt.ro/). Pentru anul universitar 2020-2021 au fost alocate distinct 100 de locuri pentru candidații provenind de la licee din mediul rural. Candidații de etnie rromă pot participa la concurs pe locuri fără taxă, separate din totalul locurilor fără taxă pe universitate.

Pentru facultățile (domeniile) la care admiterea se face prin concurs cu probe de verificare a cunoștințelor (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale), înscrierile se fac în perioada 6 – 16 iulie 2020.

Pentru facultățile (domeniile) la care admiterea se face prin concurs de dosare, înscrierea candidaților se face în perioada 6-18 iulie 2020, ora 13:00, concursul de dosare va avea loc în 18 iulie 2020, iar rezultatele se vor afișa în 20 iulie, ora 10:00.

Pentru forma de învăţământ la distanţă (ID) şi învăţământ frecvenţă redusă (IFR), înscrierea candidaților a început deja și continuă până în 18 iulie 2020, concursul de dosare va avea loc în 18 iulie 2020, iar rezultatele se vor afișa în 20 iulie 2020, ora 10:00.

Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat și aleg una dintre facultățile Universității Politehnica Timișoara vor avea, ca studenți, o serie de beneficii: cele mai mari burse din țară, cazare pentru toți solicitanții în cămine modernizate, masa la restaurantele studențești ale UPT, la prețuri subvenționate; cea mai modernă bibliotecă din țară; acces gratuit la cea mai modernă bază sportivă studențească din țară, acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus, Transport local și CFR gratuit. Informații suplimentare despre admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara se pot găsi pe website-ul universității (www.upt.ro), în secțiunea dedicată admiterii.