O SINTEZĂ A DECLARAȚIILOR FĂCUTE LA SEVERIN DE RAREȘ BOGDAN ȘI LUDOVIC ORBAN

Aflați în turneu electoral la Drobeta Turnu Severin, președintele PNL – Ludovic Orban și candidatul de pe primul loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare – Rareș Bogdan au comentat dur o serie de aspecte de actualitate. Vă prezentăm o sinteză a declaraților făcute de Orban și Rareș Bogdan:

RAREȘ BOGDAN: „CAZUL KOVESI ESTE CAZUL EMBLEMATIC PENTRU ÎNGENUNCHIEREA UNEI ȚĂRI!”

„Ceea ce pățește în aceste zile doamna Kovesi arată ce riscă să pățească fiecare român dacă Dragnea, Tăriceanu și camarila lor reușesc să pună mâna pe justiția din România. Ne aducem aminte cum în perioada de tristă amintire a guvernării PSD – Năstase se hotăra la partid pe cine trebuie să ancheteze procurorii, ce vină să găsească țintelor partidului de guvernământ și mai ales cum să fie condamnați adversari politici. Nu ne dorim ca acea vreme să se întoarcă. Din această cauză bătălia noastră pentru independența justiției este una fundamentală” a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

„E foarte important ca românii să observe cu atenție cazul Kovesi pentru că este cazul emblematic pentru îngenunchierea unei țări. Așa cum arată lucrurile după lucrurile de ieri, lucrurile pot merge până la arestare. Doamna Adina Florea a lucrat timp de 17 ani în parchetele de la Constanța unde a înflorit o adevărată mafie.  Acești oameni ajung să ancheteze un om a cărui singură vină este că și-a permis să ancheteze marea corupție din România și parțial a și reușit.  Laura Codruța Kovesi e vinovată că poate astăzi să reprezinte astăzi o țară, cetățenii unei țări și Europa în funcția de șef al Parchetului General European. Să blochezi un cetățean român de la a ocupa una dintre cele 10 poziții la nivel european mi se pare o chestiune care ține de trădare națională. Oamenii ăștia nu mai au nicio limită, iar dacă o îngenungează pe Laura Codruța Kovesi, țineți minte, presa libera poate fi îngenuncheată în orice moment, analiștii care își permit să spună adevărul vor fi puși în genunchi”, a precizat Rareș Bogdan.

LUDOVIC ORBAN: „ATITUDINE GROBIANĂ, TOTAL LIPSITĂ DE CEI ȘAPTE ANI DE ACASĂ A LUI MIHAI GÂDEA!”

Atitudine extrem de dură din partea liderului PNL Ludovic Orban, față de atitudinea lui Mihai Gâdea care l-a dat afară cu scandal din propria emisiune pe Ionel Dancă. Liberalii vor sesiza și Consiliul Național al Audiovizualului.  „Nu vom sta cu mâinile în sân și nu vom accepta această jignire. PNL va boicota emisiunea lui Gâdea, până când acesta își va cere scuze public pentru atitudinea lipsită de bun simț și de dictator scos din minți”, a precizat Ludovic Orban, la o conferință de presă desfășurată la Severin.

La rândul său, Rareș Bogdan, prezent la aceeași conferință de presă a explicat faptul că un asemenea comportament într-o emisiune de televiziune este inadmisibilă. „În 7 ani de zile am realizat mii de emisiuni, dar am avut un singur conflict cu prietenul meu Căutiș, care a plecat el din emisiune, nu l-am dat eu afară. Nu ai voie să faci așa ceva! Îmi pare rău că Mihai Gâdea și-a pierdut cumpătul. Colegul nostru Ionel Dancă a demolat ceea ce șapte oameni încercau să manipuleze”, a explicat Rareș Bogdan.

RAREȘ BOGDAN: „DECLARAȚIILE LUI DĂNCILĂ AU ARUNCAT ÎN AER INCLUSIV RELAȚIA CU ISRAELUL”

Fostul relizator al emisiunii „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, inclusiv în formula de politică externă, consideră că va fi foarte greu ca diplomația românească să repare gafa colosală făcută de premierul Viorica Dăncilă prin declarația privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Nu vorbim aici doar de declarațiile absolut fără nicio noimă ale unei doamne care în mod normal nu ar putea să conducă absolut nimic, poate doar propria mașină. Dânsa nu are abilitățile necesare, e mai puțin inteligentă.  Această doamnă a făcut o declarație care a aruncat în aer nu doar relațiile României cu Orientul Mijlociu, acolo unde România a fost un broker onest, ci a aruncat în aer relația cu Israelul, pentru că statul Israel e un partener extrem de onest al României. Când vorbește primul ministrul de externe al României, discursul ei a fost salutat. Ce zic acei oameni când doamna Dăncilă a revenit și a precizat că a fost doar o opinie personală? Cum să le explici acelor oameni că doamna Dăncilă e doar un accident al istoriei?”, a precizat Rareș Bogdan în conferința de presă.

Rareș Bogdan avansează, însă, și o altă ipoteză mult mai întunecată: „poate că acești oameni au un plan extrem de clar: izolarea României și aruncarea ei în brațele Rusiei, Chinei sau Turciei lui Erdogan”.