ANAF CONTINUĂ SĂ EMITĂ TITLURI DE STAT

Ministerul Fianțelor Publice continuă emiterea titlurilor de stat pentru populaţie. Acestea pot fi cumpărate în perioada 2-22 aprilie de la unitățile Trezoreriei Statului.

Persoanele fizice pot investi şi în această lună în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,5% și 5%.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 2-22 aprilie de la unitățile Trezoreriei Statului; între 2-18 aprilie prin Compania Națională Poșta Română pentru mediul rural și 2-19 aprilie pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere.

Titlurile de stat care au fost lansate din data de 2 aprilie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcţie de interesul manifestat de investitori.

Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, astfel că, până în prezent, peste 20.000 de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,2 miliarde de lei.