O OALĂ CU MÂNCARE UITATĂ PE ARAGAZ A ALERTAT POMPIERII MEHEDINȚENI

Miercuri, 29 ianuarie a.c., pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament, din municipiul Drobeta Turnu-Severin.

La sosirea forţelor de intevenţie, s-a constatat că proprietarii uitaseră mâncarea pe aragaz, fapt ce a dus la degajarea unor cantităţi mari de fum.

“De această dată, intervenţia promptă a pompierilor a împiedicat producerea unor tragedii, însă atragem atenţia cetăţenilor că neglijenţa poate schimba destine, producând pierderi de vieţi omeneşti, dar şi pagube materiale însemnate”, se arată într-un comunicat al ISU Mehedinți.

Sfaturi practice pentru prevenirea incendiilor în bucătărie:

Nu lăsați mâncarea pe foc nesupravegheată. Luați-o de la încăzit dacă trebuie să părăsiți bucătăria pentru o perioadă de timp mai îndelungată. După ce ați terminat de gătit asigurați-vă că ați oprit din funcțiune cuptorul și aragazul.
-Nu lăsați copiii singuri niciodată în bucătărie. Păstrați chibriturile și brichetele acolo unde copiii nu pot ajunge.
-Atunci când gătiți, evitați să purtați haine sintetice largi, deoarece acestea pot lua foc foarte ușor.
-Așezați cratița cu mâner astfel încât să nu cadă de pe aragaz sau să se răstoarne peste o flacără deschisă.
-Curățați și îndepărtați depunerile de grăsime și resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine și grătarele din bucătărie pentru că acestea pot lua foc ușor
.