IN MEMORIAM MIHAI EMINESCU

Un frumos spectacol omagial, dedicat marelui nostru poet național Mihai Eminescu, a avut loc astăzi ,la Palatul Culturii „Teodor Costescu”.

Pe 15 iunie se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și 130 de ani de la trecerea sa în neființă. Momentul omagial a prilejuit un concert susținut de corul Kinonia, un simpozion și mai multe lansări de cărți și reviste. O serie de nume sonore ale literaturii române, precum și de oficialități locale au fost prezenți la eveniment și au susținut alocuțiuni.

Europarlamentarul Maria Grapini a ținut să participe la evenimentul omagial. De asemenea, Cenalclul Hyperion a acordat premii. Au fost prezenți și câțiva scriitori din Serbia.Pentru efortul cu care organizează ,an de an ,câte un mare festival dedicat lui Eminescu, poetul și scriitorul Florian Copcea a primit din partea prefectului o diplomă de excelență.

În data de 15 iunie 1889 a încetat din viață, la doar 39 de ani, Luceafărul poeziei românești, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii din România, dar și un poet universal, opera sa fiind tradusă în foarte multe limbi.