O NOUĂ SERIE DE BILETE DE TRATAMENT

A ajuns cea de-a treia serie de bilete de tratament, pentru pensionarii mehedințeni. Pentru județul nostru, au fost repartizate 98 de bilete, cea mai mare cerere fiin pentru stațiunile Bala, Buziaș și Olănești.

Pensioanarii primesc o veste bună din partea Casei Judeţene de Pensii. Primesc o nouă serie de bilete de tratament. Pensionarii trebuie să ştie că tratamentul balnear , pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, iar din septembrie 2015 a devenit obligatoriu folosirea cardului de sănătate, la momentul prezentării în staţiunea balneară. Aşadar beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia. Pentru un astfel de tichet, obţinut prin Casa de Pensii, vârstnicii vor achita 50% din cuantumul pensiei.

Guvernul a aprobat luna trecută numărul biletelor de tratament balnear care se pot acorda în anul 2019, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Biletele vor fi repartizate pe maximum 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, prețul biletului incluzând tariful pentru 12 zile de tratament balnear. Sunt vizați, în principal, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii.