NU SE TAIE AJUTORUL PENTRU PESTA PORCINĂ

Ministrul Agriculturii, Petre Daea l-a atacat dur pe europarlamentarul Siegfried Mureșan, în timpul vizitei de la Salcia. Daea s-a atătat șocat de afirmația deputat6ului European, conform căreia Guvernul Dăncilă ar fi votat tăierea fondurilor pentru pesta porcină africană din Bugetul UE pe 2019. Petre Daea a precizat că românii ar trabui să fie mai atenți pe cine trimit la Bruxelles.

O declarație controversată a europarlamentarului roman Siegfried Mureșan a reușit să inflameze spiritele atât printre oficialii guvernamentali, cât și printre fermierii puternic afectați de pesta porcină africană. Declarația făcea referire la faptul că Guvernul Dăncilă ar fi votat tăierea fondurilor pentru pesta porcină africană în Bugetul UE 2019 și, în acest fel, sabotează orice șansă ca fermierii români afectați de pesta porcină africană să fie despăgubiți din fonduri europene. Prezent, la finele săptămânii trecute, la Salcia, la inaugurarea unei stații de pompare pentru irigații, ministrul Agriculturii a sărit ca ars și a spus că este o dezinformare crasă și o totală dovadă de răutate și lipsă de respect pentru țara noastră.

„Îmi pare rău că un băiat tânăr nu a reușit în cinci ani de zile să învețe regulile din Uniunea Europeană și ar trebui să fim atenți pe cine trimitem la Uniunea Europeană. Fac exercițiul de logică și natural pentru țară că ar trebui să respecți o conduit pentru țară, oriunde te-ai afla. E imposibil ca România să ia o astfel de decizie”, a declarat PETRE DAEA, ministrul Agriculturii.

Ministru Agriculturii a mai declarat că s-a primit sprijin de la Uniunea Europeană, că situația gravă din România a fost bine înțeleasă de comisarii europeni responsabili, iar țara noastră va primi de la Comisia Europeană 43 de milioane de euro. Un amplu interviu despre această problemă delicată, cu ministrul Petre Daea, puteți urmări la Tele 2 Drobeta, miercuri, după știrile de la ora 19:00.