Misiuni ale ISU Mehedinți

Pompierii mehedințeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a două incendii izbucnite la o pensiune și un depozit de furaje, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de opt  persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat opt misiuni.

Noaptea trecută, în jurul orei 03.15, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, situată pe strada Matei Vasilescu din municipiul Drobeta Turnu Severin. Cinci echipaje de pompieri au fost mobilizate de urgență la locul evenimentului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, precum și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la mansarda construcției, pe o suprafața de circa 200 de metri pătrați. Acesta a fost localizat în scurt timp de către pompieri, care au reușit să împiedice extinderea flăcărilor la întregul imobil. Timp de peste patru ore, salvatorii au intervenit pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Cele 11 persoane cazate în pensiune s-au autoevacuat la timp și nu au necesitat îngrijiri medicale.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al curentului electric produs de un conductor electric neizolat corespunzător.

Pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, pompierii mehedințeni au desfășurat cinci acțiuni, fiind verificate opt societăți comerciale.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat trei misiuni, două dintre acestea constând în deconta-minarea unor ambulanțe SMURD și una pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.