”MERG LA ȘCOALĂ”

Tichete educaționale pentru elevii care sunt înscriși în învățământul obligatoriu de stat! Aceștia ar putea primi astfel de bonusuri pentru a-și achiziționa rechizite și materiale didactice.Momentan, inițiativa se află la stadiu de proiect, pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.

Daca proiectul, denumit” MERG LA ȘCOALA” va fi implementat, elevii vor beneficia de această finanțare pentru achiziționarea de materiale didactice, echipamente sportive, dar și manuale școlare. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească toți elevii pentru a putea beneficia de aceste tichete, este aceea ca aceștia  să urmeze cursurile învățământului de stat obligatoriu, adică cel primar, gimnazial, liceal și profesional, adica 11 clase care includ și clasa pregătitoare.

Programul „Merg la școală” va consta în acordarea unor tichete educaționale de tip tichet social, în valoare totală de 250 de lei. Pentru fiecare elev, tichetele vor fi în număr de cinci, fiecare în valoare de 50 de lei, și vor fi folosite pentru achiziționarea echipamentelor sportive, rechizitelor și cărților școlare (manuale, auxiliare didactice, literatura obligatorie prevăzută în programa școlară, atlase, dicționare), potrivit avocatnet.ro.

Tichetele educaționale, vor fi acordate prin intermediul unităților de învățământ, iar responsabilitatea achiziționării produselor necesare elevului va reveni părinților sau tutorilor legali.