MEHEDINȚIUL, GAZDA OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ISTORIE

Mehedințiul găzduiește, pentru prima dată, olimpiada națională de istorie. Evenimentul se va desfășura în perioada 22-26 aprilie, fiind o activitate intens pregătită de autoritățile din Mehedinți.

O altfel de promovare pentru Mehedinţi! De aceasta va avea parte judeţul nostru în perioada 22-26 aprilie, când va găzdui, în premieră, faza naţională a olimpiadei de istorie. Este un eveniment în care s-a investit multă muncă, dar mai ales: suflet şi pasiune pentru bogata istorie a judeţului.

Olimpiada de istorie va aduce, în Mehedinţi, 350 de elevi din clasele a VIII – a XII a , 43 de profesori însoţitori şi 31 de membri ai comisiei de evaluare. Toţi vizitatorii noştri vor avea un calendar extrem de bogat al vizitelor. Este păcat să treci prin Mehedinţi , fără să iei la pas locurile încărcate de istorie.

Din comisia de evaluare a olimpiadei de istorie face parte şi un mehedinţean: profesorul Nicolae Prună, profesor, al Colegiului  Naţional Traian.

Organizarea fazei naţionale a olimpiadei este un eveniment de anvergură, organizat de Ministerul Educaţiei, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, la nivelul Mehedinţiului, fiind sprijinit de Consiliul Judeţean Mehedinţi, Primăria  Drobeta Turnu –Severin , dar şi Instituţia Prefectului.