Mehedințiul este sub cod galben de ploi, iar atenționarea este valabilă de astăzi, de la ora 18, până mâine dimineață.

De astăzi, de la ora 18.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice COD GALBEN ce vizează cantiăţi însemnate de apă, valabilă până mâine dimineaţă, la ora 10.00. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a înştiinţat toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituţiile cu rol în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate, în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situaţii.

Totodată, la nivelul ISU Mehedinţi au fost dispuse măsuri suplimentare privind pregătirea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie, pentru a se interveni eficient, în sprijinul populaţiei, în scopul diminuării şi înlăturării efectelor, în cazul în care va fi nevoie.

ISU transmite:
În situaţia manifestării vântului puternic și căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise, care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță faţă de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Totodată, este în vigoare o informare meteorologică privind posibilitatea manifestării unor averse, frecvente descărcări electric, intensificări ale vântului şi căderi de grindină, până vineri, la ora 10.00.    
Meteorologii ANM anunță ploi în aproape toată țara. În intervalul 14 mai, ora 18 – 15 mai, ora 10, va fi cod galben pentru cantități de apă însemnate. Județele afectate sunt: Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
De asemenea, meteorologii au emis o informare pentru tot restul țării în intervalul 14 mai, ora 15 – 17 mai, ora 10, pentru manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.