GREVĂ LA UZINA DE VAGOANE DIN SEVERIN

Muncitorii de la secția de vagoane marfă a fabricii ASTRA RAIL din Arad au intrat în grevă generală, fiind nemulțumiți de salariile de mizerie pe care le primesc. Peste o sută dintre cei cinci sute de muncitori ai fabricii din Severin au ieșit la poarta uzinei din Calea Timișoarei și au scandat ore întregi. Ei spun că nu vor relua lucrul până când nu primesc asigurări ferme de majorare a salariilor.

Patronatul societății nu a dorit să emită niciun punct de vedere, dar, potrivit liderului de sindicat de la Arad, Ionel Rusu, conducerea i-a amenințat pe muncitori că dacă nu vor reîncepe lucrul, va închide fabrica de la Arad și apoi punctele de lucru din țară.  

 „Ultima ofertă pe care patronii au spus că sunt dispuşi să o facă pentru semnarea noului contract colectiv de muncă reprezintă o creştere salarială nesemnificativă în comparaţie cu solicitările angajaţilor. Oamenilor li s-a propus o creştere în două etape, sume fixe, respectiv 250 de lei pentru fiecare angajat de la 1 mai şi 100 de lei de la 1 octombrie”, a precizat liderul de sindicat Ionel Rusu, citat de realitateadearad.net

Sute de angajaţi protestează zilnic, atât la Arad cât și la Severin, nemulţumiţi de negocierile de până acum cu patronatul cu privire la noul contract colectiv de muncă. Ei solicită o creştere salarială de 30-40 de procente.

Astra Rail, care are ca acţionar majoritar (75%) un concern american, are 1.200 de salariaţi în unitatea din municipiul Arad și 500 la Severin.