MAI PUȚINI ASISTAȚI SOCIAL

Dacă în anul 2016, municipiul nostru avea un număr de 467 de beneficiari ai ajutorului social, astăzi numărul lor s-a înjumătățit. Este cea mai mare scădere înregistrată vreodată, iar numărul actual al ajutoarelor sociale acordate plasează Severinul pe locul 20 într-un top al unităților administrativ teritoriale din Mehedinți. Primarul municipiului, Marius Screciu, spune că efortul făcut în acești ani a fost unul foarte mare, iar anchetele sociale s-au făcut cu multă atenție și cu reguli stricte.

Și numărul beneficiarilor de hrană de la cantina socială a scăzut semnificativ. În urma anchetelor sociale, făcute ca la carte, toți cei care nu meritau să trăiască din ajutorul social au pierdut acest drept.

Din păcate, o lungă perioadă, în România, acordarea ajutorului social devenise o practică ce smulgea foarte mulți bani din bugetele locale.

După cum a dovedit timpul, mare parte dintre cei care trăiau pe spinarea statului o făceau nemeritat, preferând să câștige bani nemunciți, în condiții neconforme cu realitatea.