LAVINIA BREBU, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA ÎNOT

Căpitanul Lavinia Brebu a urcat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Naţional de Înot al Ministerului Afacerilor Interne, ce s-a desfăşurat în perioada 03-06 iulie a.c., în municipiul Târgovişte.

Campionatul a reunit peste 70 de sportivi din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, uniţi de pasiunea pentru înot, care s-au întrecut în a-şi demonstra abilităţile.

Aşa cum ne-a obişnuit, colega noastră Lavinia Brebu, a reuşit, şi de această dată, să urce pe prima treaptă a podiumului, obţinând locul I la proba 100 m bras.          

Sportiva a început să înoate de la vârsta de opt ani, fiind selecţionată în lotul sportiv al municipiului Drobeta Turnu Severin, iar timp de 13 ani a făcut din acest sport performanţă, reuşind să câştige numeroase titluri şi medalii.

Astfel, pasiunea pentru înot s-a materializat prin obţinerea titlului de „Maestru al sportului” în anul 1997, devenind multiplă campioană balcanică şi naţională, în perioada 1992-2002, vicecampioană europeană de juniori, în 1997, şi vicecampioană a ţărilor latine, în 1998.

Nu a încetat să se dedice acestui sport, nici după ce a devenit lucrător în cadrul  MAI, meserie care i-a oferit şansa de a participa la numeroase competiţii, în special, Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, unde a obţinut peste 40 de medalii, dar şi recunoaşterea calităţilor deosebite, fiind desemnată în anul 2008, cel mai bun pompier-înotător din lume.

Un an mai târziu talentul şi pregătirea intensă au ajutat-o să obţină CUPA pentru cea mai bună sportivă a competiţiei în cadrul concursului internaţional “Stelele Pompierilor” desfăşurat la Gyula, în Ungaria.

Adevărata împlinire a cunoscut-o acum aproape opt ani, când a devenit mama unui băieţel. Speră să reuşească să-i cultive acestuia, dar şi copiilor pe care îi instruieşte, în timpul liber, dragostea pentru sport şi dorinţa de a deveni cei mai buni în tot ceea ce fac.

Din aceeaşi dorinţă, se pregăteşte intens pentru participarea la Jocurile Europene ale Poliţiştilor şi Pompierilor, ce se vor desfăşura în luna septembrie, în Gibraltar.