LA GRĂDINIȚĂ, ÎN SIGURANȚĂ

Noul an școlar va debuta și pentru preșcolari. Grădinițele se vor redeschide de pe data de 14 septembrie, cu respectarea mai multor reguli și măsuri de protecție. Părinții nu vor mai avea voie în incinta unității de învățământ, personalul didactic și auxiliar va purta măști de protecție, iar în clase, se va păstra distanțarea socială.

Astfel, în prima parte a noului an școlar, cât timp temperaturile vor permite acest lucru, foarte multe dintre activitățile preșcolarilor se vor desfășura în aer liber, în curtea unităților de învățământ.

Noile măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului în grădinițe au fost anunțate printr-un ghid publicat de Ministerul Educației privind redeschiderea acestor instituții.

Conform acestui ghid emis de Ministerul Educației este interzisă folosirea aspiratorului în grădinițe. Documentul prevede, de asemenea, eliminarea perdelelor, a mochetelor, a covoarelor, draperiilor și a jucăriilor din materiale textile care nu pot fi igienizate cu aparate bazate pe aer cald.


Curățenia generală înainte de redeschidere se va face, potrivit Ghidului, prin ștergerea prafului, spălarea cu apă și detergent, apoi clătirea repetată cu apă potabilă. Se vor utiliza lavete diferite pentru acțiuni diferite (lavetă pentru ștergerea cu detergent, lavetă pentru clătirea cu apă, lavetă pentru dezinfectant), se arată în ghidul Ministerului Educației.

Dacă mochetele nu pot fi îndepărtate, ghidul prevede că acestea pot fi igienizate corect cu aparate pe bază de aer cald. Oficiali spun că astfel se va răspândirea noului coronavirus.