ISU Mehedinţi la datorie, în această minivacanță

  Începând de miercuri, 15 august, pe toată durata minivacanței prilejuită de Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, peste 90 de pompieri salvatori cu mijloace tehnice de intervenție din dotare vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea răspunsului operativ la solicitările primite din partea cetățenilor.

 Tot în această minivacanță pompierii mehedinţeni vor pe timpul activităţilor  prilejuite de Zilele municipiului Orşova, concertul desfăşurat în parcarea unui centru comercial, meciul de fotbal Pandurii-Mioveni, dar şi Sărbătoarea Peşterii Topolniţa.

Joi, 15 august a.c., 27 de pompieri vor participa la ceremonialul militar prilejuit de sărbătorirea “Zilei Marinei Române”, ce se va desfăşura la Monumentul Eroilor Marinari din portul Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 10.00.

  Având în vedere că, în această perioadă, tot mai multe persoane aleg să-și petreacă zilele libere în unități de cazare, recomandăm respectarea următoarelor reguli:

  • Studiaţi planul de evacuare în caz de incendiu la sosirea în unitatea de cazare. Acesta este afişat pe partea interioară a uşii camerei.
  •  Identificaţi traseele de evacuare în situații de urgență şi butoanele manuale de semnalizare a incendiilor.
  •  Informaţi personalul de la recepţie dacă identificați căi de evacuare blocate.
  •  Amplasaţi cheia sau cartela încăperii în locuri uşor accesibile.
  • Verificaţi modalitatea de deschidere a ferestrelor.
  • Verificaţi existența scării exterioare de incendiu şi distanța față de fereastra camerei în care sunteți cazat. 
  • Atenție, fumatul în spațiile închise este interzis.

Celor care aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii, cu utilizarea  unor surse de foc în spaţii deschise, le reamintim următoarele măsuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

Pregătiţi focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de vânt.

– Înainte de plecare, stingeţi focul/cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cu pământ cenuşa rezultată. 

Supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete.

Nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse.

Pompierii salvatori sunt permanent la datorie, pregătiți să răspundă prompt nevoilor comunităţii, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea  primului-ajutor medical specializat.