VALOARE MAI MARE A VOUCHERELOR, ÎN EXTRASEZON

Schimbare în ceea ce privește voucherele de vacanță! Se renunță la varianta pe hârtie a voucherelor de vacanță! Mai mult decât atât, pentru lunile de extrasezon, precum: aprilie, mai, octombrie şi noiembrie ar putea fi acordate vouchere cu o valoare mai mare, de 2.080 de lei.

’’Am cerut ministrulului Bogdan Trif , ministrul Turismului, și a promis că va consfinţi printr-o ordonanţă de urgenţă prelungirea aplicării lor dincolo de 2020, chiar pentru 5 sau 10 ani. Am mai stabilit că cele 4 luni de extrasezon, care vor beneficia de vouchere cu valoare mai mare, respectiv 2080 lei, vor fi aprilie, mai, octombrie şi noiembrie. Şi că acordarea lor se va face pe card, renunţându-se la variantele pe hârtie”, a scris Adrian Voican, vicepreședintele Federației asociațiilor de promovare turistică din România, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, tot în această perioadă s-a decis și adoptarea unei scheme de ajutor de minimis pentru agenţiile de turism care aduc turişti străini minim 5 nopţi în România. Acestea vor primi suma 50 euro/turist.


Anul acesta, tot mai mulți români au ales să rămână în țară pentru a- și petrece vacanța, astfel că, numărul nopților plătite cu vouchere de vacanță a crescut în comparație cu anii trecuți. În topul preferințelor românilor, cele mai alese destinații au fost litoralul, Valea Prahovei, staţiunile balneare, dar şi marile oraşe din ţară.

Toate acestea modificări au fost gândite pentru a fi incurajat turismul în România, și pentru că tot mai mulți români să aleagă să rămână în țară pentru a-și petrece concediile, nefiind nevoiți să plece peste hotare.