ISTORIE PE STRADA AMINTIRILOR

O idee excepțională ce va aduce faimă și mulți turiști pentru municipiul Drobeta Turnu-Severin, a fost pusă în operă de primarul Marius Screciu, care a preluat un model similar implementat în Buzău și Brăila.

Practic, strada I. C. Brătianu este străjuită pe ambele părți de o galerie impresionantă de imagini istorice din vechiul oraș, cu parcuri și clădiri, unele dintre ele dispărute, cu instantanee ce păstrează parfumul interbelic și cu personalități marcante ale acestei urbe, din toate domeniile de activitate.

Galeria de imagini din orașul vechi acoperă gardul Cimitirului, cel care oferea o imagine sinistră, iar galeria personalităților a fost montată pe gardul Grădiniței nr. 3. O galerie asemănătoare, de această dată cu fotografii ce surprind momente marcante ale istoriei a fost montată în vecinătatea Cetății Medievale a Severinului.

Severinenii sunt uluiți și, deopotrivă, impresionați de amploarea și frumusețea străzii și spun că ea va deveni, în curând, un adevărat loc de pelerinaj pentru turiști. Expoziția poartă numele generic PORȚILE ROMÂNIEI.

Autoritățile locale au plecat de la ideea că tot ce avem mai bun de-a lungul istoriei trebuie să împărtășim cu severinenii și cu turiștii care ne vizitează fiindcă avem multe lucruri cu care ne putem mândri.

Este o expoziție cu spirit românesc, dar și european. De asemenea, primarul face apel la severineni să nu distrugă exponatele și să dea dovadă de respect față de istorie.