OFFSHORE, LEGEA HAOSULUI TOTAL

Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Daniel Popescu, a avut o intervenție în plenul Camerei deputaților, în care a acuzat PSD-ul de incoerență și lipsă de stabilitate economică, precum și dezinteres atât față de investitori, cât și față de români.

Deputatul PNL Virgil Popescu, intervenție plen offshore

Legea offshore a fost retrimisă la comisii, până săptămâna viitoare, după ce și cei de la UDMR și-au dat seama că varianta votată ieri seară, alături de cei de la PSD, este una dezastruoasă. În lumina celor petrecute astăzi eu mi-aș dori ca în sfârșit să existe un consens pe această lege. PNL vrea începerea exploatărilor de gaze din Marea Neagră, vrea ca și statul să câștige, dar și investitorii să pornească această investiție.

Gepostet von Virgil Popescu am Mittwoch, 3. Oktober 2018

PATRU! Acesta este numărul variantelor propuse și discutate în comisiile de specialitate, de PSD, la indicația liderului formațiunii, Liviu Dragnea. Niciuna dintre aceste variante nu prinde totuși contur, iar problema gazelor din Marea Neagră rămâne una din ce în ce mai delicate. Pe de altă parte, legea offshore încaieră coaliția și lasă PSD într-o disperată lipsă de majoritate parlamentară. Peste toate acestea, ca nebunia să fie complete, din partea Finanțelor Publice, la discuțiile din Comisiile reunite, a participat un secretar de stat care nu cunoștea modificările introduse de deputații PSD. Deputatul liberal Virgil Popescu a vorbit despre toate acestea, de la Tribuna Camerei Deputaților.

Deputatul liberal mehedințean a depus un amendament la Legea offshore, prin care propunea ca banii ubținuți din exploatarea gazelor din Marea Neagră să fi folosiți pentru extinderea rețelelor de gaze, repornirea și dezvoltarea petrochimiei și construcția și modernizarea CET-urilor. Comisiile reunite ale Camerei Deputaților au adoptat, marți, raportul privind Legea offshore, care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cu noi amendamente față de cele adoptate de Senat.