ÎN AȘTEPTAREA ZĂPEZILOR

Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar autoritățile locale încep să se gândească și la posibilele efecte ale unei ierni bogate în zăpadă, mai ales când vine vorba de deszăpezirea drumurilor publice. Acesta este și motivul pentru care pe ordinea de zi a Ședinței Colegiului Prefectural de astăzi s-a aflat și o informare cu privire la capacitatea de intervenție în caz de nevoie.

Pentru drumurile județene, Consiliul Județean Mehedinți nu a încheiat încă toate contractele cu operatorii de intervenție. La fel ca și în anii trecuți, cele trei proceduri legale de achiziție organizate până acum au eșuat deoarece nu s-au prezentat ofertanți. Ultima procedură de licitație este programată, însă, pentru data de 11 noiembrie 2019, dată la care se speră rezolvarea situației.

În așteptarea unor contracte ferme încheiate de către Consiliul Județean cu operatorii de deszăpezire a tuturor drumurilor județene, drumarii anunță că sunt pregătiți cu tot ce trebuie în cazul unor posibile intervenții.

Potrivit estimărilor meteorologilor, cel mai probabil ne vom confrunta cu o iarnă grea. În aceste condiții, intervenția pe drumurile județene și cele naționale va deveni esențială pentru fluidizarea circulației și minimizarea riscului de accidente.