CAMPANIA DE VACCINARE, ÎN GRAFIC

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a prezentat o situație completă a procesului de vaccinare antigripală, dar și a campaniei de vaccinare antirujeolică, în cadrul ședinței de astăzi a Colegiului Prefectural. Mare parte din dozele de vaccin antigripal au sosit și se administrează.

Vaccinarea, de orice fel ar fi ea, pare să nu mai fie un deziderat pentru populația de astăzi, cauzele lipsei de interes fiind dintre cele mai variate. Vorbim atât de refuzul părinților, cât și de numărul mare de copii care pleacă din țară, dar rămân în evidențele de asigurări medicale, afectând statistica. Cu toate acestea, interesul pentru ca aceste campanii să se deruleze la cele mai bune cote a fost unul ridicat din partea Direcției de Sănătate Publică Mehedinți. Directorul acestei structuri a prezentat o situație completă în ședința Colegiului Prefectural. Peste 28.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Mehedinți.

O altă categorie de vaccin este cel diferotetanic, care se administrează de la vârsta de 14 ani. Rata de administrare la nivel județean este, potrivit DSP Mehedinți, de circa 12 la sută.
Totuși, reprezentanții DSP Mehedinți recunosc faptul că vaccinarea, cel puțin cea antirujeolică este sub valorile optimale, chiar dacă procentul a depășit 80 la sută. Rata optimală este cea de peste 95 la sută. O serie de campanii, multe dintre ele “door to door” au fost derulate, în special în mediul rural, pentru vaccinarea antirujeolică.