HOȚI URMĂRIȚI CU FOCURI DE ARMĂ

O bandă de hoți de motorină a fost descoperită și urmărită cu focuri de armă. Pentru a-i opri, un polițist sub acoperire a lovit, în trafic, mașina hoților. Indivizii au rupt-o la fugă pe câmp, dar polițiștii de la Direcţia de Operaţiuni Speciale au folosit armamentul din dotare pentru a-i opri și imobiliza. Este vorba de o amplă operaţiune la capătul căreia hoții au fost identificaţi, iar poliția efectuează percheziţii la locuinţele lor.

Suspecţii erau în vizorul Poliției de multă vreme, existând informații clare despre modul lor de operare. Aceștia furau motorină din rezervoarele autotrenurilor parcate pe DN 6. În ultima noapte de hoție indivizii au sustras peste 250 de litri de motorină din rezervorul unui TIR oprit într-o parcare în localitatea Ghelmegioaia. Când s-a trezit şi a văzut că are rezervorul gol, şoferul TIR-ului a sunat la 112 şi a anunţat poliţiştii. În scurt timp, oamenii legii au luat urma hoţilor, care plecaseră spre Drobeta Turnu Severin cu o maşină cu număr de Franţa, încărcată cu 13 bidoane de motorină.

Urmăriţi pas cu pas până la ieşirea din oraş, spre comuna Brezniţa de Ocol, indivizii au fost blocaţi de un autoturism condus de un poliţist sub acoperire, care a intrat intenţionat în maşina hoţilor. După accident, indivizii au mai mers câteva zeco de metri, apoi au ieşit în decor. Având autoturismul avariat, au coborât şi au fugit pe câmp, dar polițiștii aflați în urmărirea lor au tras mai multe focuri de armă în plan vertical. Nu au fost încă prinşi, dar este doar o chestiune de timp, deoarece sunt identificaţi. Poliţiştii au dispus mai multe percheziţii la locuinţele indivizilor.

„Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Mehedinţi fost sesizat de un bărbat de 55 de ani, din judeţul Argeş despre faptul că din autotrenul care era parcat, i-a fost sustras combustibilul. Pentru identificarea autovehiculului s-au dispus măsuri urgente, ocazie cu care acesta a fost urmărit în trafic şi în cele din urmă a fost identificat pe raza municipiului Drobeta-Turnu-Severin. În urmrirea suspecţilor s-a folosit armamentul din dotare, iar pentru reţinerea acestora au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare”  a declarat comisar Nicolae Lohon – purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.