GREFIERII DIN MEHEDINȚI, PROTEST ÎN FAȚA TRIBUNALULUI

A avut loc un protest în fața Tribunalului Mehedinți! Grefierii au ieșit să își strige nemulțumirile. Lucrătorii din justiție spun că nu este corectă decizia deputaților de a le elimina pensiile.

Grefierii din județ au ieșit în fața Tribunalului Mehedinți, în semn de protest față de eliminarea pensiilor speciale și anunță ”blocarea totală” a activității dacă proiectul de lege va fi votat.

Deputații din Comisia de muncă a Camerei au votat marți, în unanimitate, amendamentele de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale celor de la Avocatul Poporului și de la Academia Română, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat.

În Mehedinți, sunt circa 120 de grefieri arondați Tribunalului Mehedinți și celor cinci judecătorii din județ: Drobeta Turnu-Severin, Orșova, Strehaia, Baia de Aramă și Vânju Mare.

De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali. Nu în ultimul rând, vor rămâne fără indemnizații de merit artiştii şi sportivii. Membrii Comisiei au votat pentru păstrarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete.