FOCAR DE CORONAVIRUS, LA SPITALUL JUDEȚEAN

Este alertă la Spitalul de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin, unde a fost identificat un focar de coronavirus. La Secţia Neurologie a unității medicale, au fost confirmate 12 persoane cu coronavirus. Este vorba despre 9 cadre medicale şi 3 pacienţi.

Secţia Neurologie a devenit un adevărat focar de Covid, după ce, în urma unei anchete epidemiologice a Direcției de Sănatate Publică, s-au descoperit 12 cazuri COVID-19.

Persoanele cu rezultat pozitiv au fost internate în spitalul COVID – secția Boli Infecțioase SJU Drobeta Turnu Severin (10 persoane din care 1 caz pe secția ATI – pentru afecțiunea neurologică) și în spitalul suport COVID- Orșova (2 persoane), persoanele contacte acestora li s-a indicat măsura de izolare la domiciliu. S-a realizat testarea personalului secției Neurologie și a pacienților internați, prin protocol de testare suplimentar față de recomandările metododologice.

S-au dispus măsuri riguroase de curățenie și dezinfecție a tuturor spațiilor și zonelor/obiectelor de la nivelul secției cu dezinfectant cu efect virulicid, ventilația încăperilor. S-a recomandat ca pacienții aflați deja pe secția Neurologie să rămână în aceleași saloane, până la externare.